Experții reuniți la Geneva s-au pronunțat cu privire la cele mai promițătoare tipuri de tratamente
Grupul de experți reuniți la Geneva sub egida Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a anunțat vineri că terapiile pe bază de sânge și serurile obținute de la pacienții aflați în convalescență după ce au supraviețuit îmbolnăvirii de Ebola, pot fi folosite ca tratament împotriva virusului care provoacă această maladie, informează Reuters și AFP.

Foto: (c) DENIS BALIBOUSE/ REUTERS
Chiar dacă insuficient testate clinic, aceste tratamente pot fi folosite imediat în țările afectate de epidemia de Ebola.
De asemenea, în cadrul unui comunicat, experții au solicitat investiții pentru dezvoltarea acestor tratamente încă netestate.
Experții au identificat și două vaccinuri “promițătoare” în lupta împotriva Ebola. Primele rezultate ale testelor clinice ar putea fi disponibile în luna noiembrie, deschizând drumul pentru folosirea lor la scară largă, conform declarațiilor făcute de Marie-Paule Kieny, director general adjunct al OMS.
Cele două vaccinuri sunt produse de companiile GlaxoSmithKline Plc și respectiv NewLink Genetics, “iar dezvoltarea lor clinică trebuie prioritizată”, conform lui Marie-Paule Kieny.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a întocmit o listă cuprinzând opt tratamente experimentale și două vaccinuri împotriva Ebola și a înaintat-o unui grup de 200 de experți reuniți joi la Geneva, experți care trebuie să se pronunțe asupra celei mai eficiente metode de luptă împotriva acestei maladii.
Epidemia de Ebola ce afectează Africa Occidentală a făcut peste 2.000 de morți din aproape 4.000 de cazuri confirmate, conform unui comunicat prezentat vineri de OMS.
Această cifră marchează o accelerare puternică a mortalității, dat fiind că săptămâna trecută OMS a anunțat 1.552 de decese din 3.069 de cazuri confirmate. Numărul de morți provocați de această epidemie fără precedent de la apariția virusului în 1976 depășește astfel totalitatea deceselor din toate episoadele de criză precedente.
Țările cele mai afectate sunt Liberia, Sierra Leone și Guineea. Nigeria este afectată în mai mică măsură, iar în Senegal a fost raportat un prim caz, fiind vorba de un locuitor din Guineea care a trecut frontiera în acest stat.
AGERPRES/(AS — autor: Codruț Bălu, editor: Florin Ștefan)
Short URL: http://rompost.com/?p=17505